21 Salto scholen gaan vandaag van start met de app Gerichte Berichten

EINDHOVEN, 12 augustus 2013 – 21 van de 23 Salto scholen uit Eindhoven maken vanaf vandaag gebruik van de school app Gerichte Berichten. Met deze app kunnen ouders via hun smartphone snel, makkelijk en vooral veilig communiceren met de basisschool van hun kind.App-ontwikkelaar Joris den Ouden is enorm trots dat bijna alle Salto scholen in Eindhoven nu gebruik maken van de app. “We merkten dat er enorme behoefte is aan goede en vooral gerichte communicatie tussen ouders en school. Elke ouder wil het beste voor hun kind. Vandaar het ontstaan van deze school app. Met de Gerichte Berichten school app kunnen basisscholen eenvoudig en gericht informatie verstrekken naar de ouders van het kind.”

“Ruim 92% van de ouders heeft de app al gedownload”


“Scholen moeten meegaan met de moderne tijd”, zegt Wim Meuter van basisschool de Hobbitstee uit Eindhoven beslist. “Bij ons op school zie ik dat bijna alle ouders in het bezit zijn van een smartphone. Belangrijke schoolinformatie versturen via een mobiele telefoon werkt veel gerichter, efficiënter en sneller dan losse briefjes meegeven aan de kinderen. Dat beseffen de ouders ook. Het verbaast me niets dat ruim 92% van de ouders bij ons de app al heeft gedownload op hun mobiele telefoon.”

Naast ouders profiteren ook basisscholen van de gemakken van Gerichte Berichten. “Het ziekmelden via de app werkt geweldig!”, laat Meuter weten. “Het bespaart ons een hoop tijd en de telefoonlijn is niet elke ochtend bezet.” Meuter: “Ook de kalender is een uitkomst. Via de kalender kunnen berichten die in de app geplaatst zijn, naar de smartphone worden gepusht. Zo zijn ouders altijd direct op de hoogte van belangrijke informatie en data. Daarnaast besparen we nu flink op de kosten voor de ontwikkeling van een nieuwe full colour kalander op papier!”


Een goede bijdrage aan de ouderbetrokkenheid

Volgens Meuter levert de app Gerichte Berichten een goede bijdrage aan de ouderbetrokkenheid bij de basisschool. Den Ouden benadrukt dat de school app hiermee haar doel bereikt. “Een goed geïnformeerde ouder leidt tot een positief leerklimaat van het kind!”, aldus Den Ouden.

Over de App

Communiceer sneller, eenvoudiger en gerichter via de schoolapp Gerichte Berichten. Benieuwd naar de app? Klik hier voor meer informatie.

Download de App

Demo bekijken?
schoolcode: 24005821
leerlingcode: GNoAjR

Bekijk de video